lördag 12 juni 2010

kalvfrikassé


Idag blir blogginlägget inte utförligare än ett fotografi och ett recept:


"1 1/2 kilo kött av gödkalvbog skärs i lagom portionsbitar och kokas i en rätt trång kastrull i kort spad, omkring 1 liter, med några krossade vitpepparkorn, 1 msk salt, 1 aromatisk bukett, 1 lök och 1 morot. Skumma väl i början då vattnet kokar upp och låt sedan köttet sjuda under lock i 1 timme. Såsen görs i enlighet med ljus grundsås. Smält smör och vispa i ett par msk vetmjöl, späd med kalvbuljong, smaksätt med salt, peppar och saften av en 1/2 citron. Avsluta såsen med ett par äggulor uppvispade i några matskedar tjock grädde och blanda ner köttet. Ris eller kokt potatis serveras till."

På eget bevåg tillfogade jag några droppar tabasco i såsen för att balansera syrligheten från citronen. Det blev gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar